divendres, 30 de desembre del 2011

600.000 fumadors menys durant el primer any de la nova llei anti-tabac

La llei anti-tabac que va entrar en vigor el 2 de Gener del 2011 i que prohibia fumar dins dels llocs públics( bars , restaurants , pubs…) , ha tingut efecte.

Desde aquesta data el nombre de persones que fumaven a disminuït , unes 600.000 persones menys fumen a dia de hui i aço ha comportat que la venta de caixetes de tabac també haja baixat , venent hasta 500 milions menys de caixetes segons ens informen algunes dades obtingudes per el Comitè Nacional per a la Prevenció del Tabaquisme (CNPT).

Una altra estimació que ens dona la CNPT de que la llei a funcionat , és que en aquests llocs la contaminación produïda per el tabac s’ha vist afectada positivamen ja que les partícules roïnes que conté el fum d’aquest quan el cremem , han dismunuï un 90% en aquests estableciments i per tant ara a la majoria d’ aquests llocs es respira un aire net i pur.

Més avantatge que ens ha aportat aquesta llei a la salut dels habitans és que el nombre de malalties produïdes per el tabac ha disminuït. Una de les malalties en les que s’ha notat la llei ha sigut en els ingressos hospitalaris ha causa dels infarts aguts de miocardi, el qual s’ha reduït un 10% en aqests any que porta la llei en vigor.
Una altra malaltia produït per el efecte del tabac és l’asma infantil i que ha disminuït un 15% .

Com tota llei , hi ha persones que la cumplixen i altres que no. A Espanya hi han 600.000 persones que ja no fumen pero encara queda més d’ un 25% de espanyols que segueixen fumen . Aquesta xifra encara és elevada a comparació amb la del Canadà, Austràlia, Nueva Zelanda o Suècia on aquesta cifra està per davall del 15%.

La conclusió que dona la CNPT sobre aquestes dades és que: "son buenos motivos para que no haya retrocesos en la ley y se siga avanzando en las medidas de prevención y control del tabaquismo ", no obastan això, "un retroceso o modificación legislativa no se entendería y podría originar conflictos ".

Aquesta opiniò del CNPT es raonable ja que si modifiquem la llei o la ignorem , els menors , les dones embarassades, en general les persones que inhalen fum sense ser fumadors , és a dir, fumadors pasius, veurien que la seva salud va siguent menors de forma ràpida i inmediata.


Noticia Original:

Noticies relacionades:

Tampoc es podra fumar en alguns llocs al aire lliure:

Dismunieïx la venta de tabac els 11 primers messos de l’any:

Video :



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada