divendres, 30 de desembre del 2011

Un de cada quatre europeus creu que pot ser al·lèrgic però mai ha sigut diagnosticat.

Segons la primera enquesta feta a més de 4 mil persones a nivell europeu per Stallergenes S.A, en països com Espanya, França o Alemanya,  sobre la al·lèrgia als àcars del pols domèstic, s’ha determinat que un de cada quatre europeus creu que pot ser siga al·lèrgic, encara que els diagnòstics demostren el contrari. A demés, sis de cada deu persones afirmen que podrien viure amb l’al·lèrgia de la pols domèstica sense ser tractada per especialistes i coneixent les roïns conseqüències en la qualitat de vida que provoca aquesta al·lèrgia. L’enquesta també informa que la majoria dels europeus diuen que sols la neteja és la mesura per a combatir aquesta al·lèrgia i a demés reconeixen que no tenen suficient informació sobre el tractament a aplicar. 

Els àcars de la pols domèstica, protagonistes d’aquesta noticia,  són les típiques espècies al·lèrgens que provoquen sovint rinitis al·lèrgica en la ciutadania d’Europa. Aquest diminuts àcars, es troben sempre a les cases ocasionant al·lèrgies que provoquen nombrosos símptomes com esternuts, mocs, congestió nassal, llagrimeig inclús asma. Tan els xiquets asmàtics com els adults quan pateixen aquesta al·lèrgia estan exposats al risc de patir els anteriors símptomes com també un empitjorament de la funció dels seus pulmons.  

Encara que la població té un coneixement general sobre les al·lèrgies respiratòries, molts metges coincideixen que els ciutadans creuen estar ben informats sobre les al·lèrgies i arriben a conclusions inadequades pensades pels propis ciutadans com el fet de que no fa falta la cita amb un especialista i desconeixen quan es tracta d’una certa al·lèrgia. Una altra curiositat que demostra l’enquesta, es que molta gent confon els símptomes produïts per una al·lèrgia pels d’una grip comú o refredat, indiquen els al·lergòlegs. L’enquesta també assegura que hi ha un mite perillós estès en la societat que considera la pols domèstica com un al·lergen quan l’al·lèrgia a la pols no existeix, sinó els àcars de la pols són els que provoquen l’al·lèrgia i no la pols en sí.  

En cas de patir una rinitis al·lèrgica, molts especialistes aconsellen no fer cas dels mites i els rumors poc fiables estesos en la societat. La millor solució és acudir a la clínica per a realitzar els correctes diagnòstics. Així començar un tractament adequat amb la presa de medicaments i fàrmacs que redueixen els símptomes, les vacunes pertinents i consells per a evitar la directa exposició ambiental als àcars.  
Segons el president de la Societat Catalana d’Al·lergologia i Immunologia Clínica (SCAIC), indica que hi ha que donar útil informació a la població perquè d’aquesta forma estarà millor informada, reconèixer ràpidament aquestes al·lèrgies en estat inicial i per tant realitzar un diagnòstic i concret tractament a temps.  


Noticia original 


Noticies relacionades: 
- Un de cada quatre europeus no ha sigut diagnosticat com al·lèrgic a la pols, encara que creu que pot ser. 
- Molts europeus pensen que són al·lèrgics a la pols encara que els diagnòstics diuen el contrari. 


Vídeo: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada