divendres, 2 de desembre del 2011

Els diabètics deuen vigilar la seua salud bucodental

En general la Salud bucal es importantíssima per tota la població, ja que pot produir infermetats com la periodontitis, gingivitis, caries, etc, les quals afecten a una de las parts anatòmiques mes importants en quant a la seua utilització diària. Especialment es important per a un grup de la població que per les seues característiques es mes vulnerable , el diabètics.
Segons la Societat Espanyola de Periodoncia (SEPA) i la Fundació de la societat Espanyola de Diabetes ,infermetats com la periodontitis poden  afectar amb mes graveta a aquest sector de la societat i pot iniciar o augmentar la resistència a la insulina .
Hi ha estudis que demostren que el 85% diabètic entre 35 i 40 anys tenen alguna patologia bucodental, un 59% presenten gingivitis i un 25 % periodontitis.
David Herrera, professor titular de Periodoncia en la Universitat Complutense de Madrid assegura que moltes infermetat periodontals tenen mes incidència i avancen mes ràpidament en els diabètics. També que les inflamacions en les genives repercuteixen negativament en el control i el risc de la diabetes, així com també que les infermetats periodontals estan relacionades amb un pitjor control de glucèmia en sang.

Noticies relacionades:
Nanotecnología per a tractar la diabetes.

causa de la preclamsia

Noticia original:

Video

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada