diumenge, 4 de desembre del 2011

La pujada de setes al•lucinògenes preocupa als científics.



Algunes de les causes que expliquen la tendència en augment del consum de les noves drogues emergents es que son mes barates, més fàcils de obtindre i sense restriccions.
El ministeri de la Sanitat s’ha centrat aquesta vegada en l’estudi de la població més jove amb la publicació de un informe en que el recull que el 3,5% dels estudiants espanyols de entre 14 i 18 anys (76.000 joves) les ha provat alguna vegada en la vida
Entre les preferides estan els fongs al•lucinògens, la ketamina y el spice.
Els xics acumulen mes experiència que elles en aquest tema, i el consum que fan està associat a l’oci nocturn i discoteques.
A vegades aquestes drogues apareixen com a productes disfressats com per exemple, sals de bany, fem per a les plantes o incienso als que se’ls dona un ús diferent per al que van ser fabricades.
Els efectes que produeixen son tan diversos com el seu origen i composició, però, poden diferenciar-se per ser psicoestimulants, com derivats de depressors i al•lucinògens. Alguns que nomena Magí Farré son alteracions en la memòria, hiperactivitat del sistema nerviós central amb repercussió cardiovascular, problemes psiquiàtrics i fins i tot la mort.
L’informe senyala també, que baix els efectes d’aquestes substàncies es poden desenrotllar conductes agressives i de risc, com conduir de forma temerària o mantindre relacions sexuals sense protecció.
Accedir a aquestes drogues es senzill a través d’Internet, la Unió Europea ha identificat 600 pàgines on pots aconseguir d’aquestes, tan sols 600 de les mils que hi hauran.




●Video:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada