dilluns, 5 de desembre del 2011

Descobreixen un nou mecanisme de reprogramació de cèl·lules tumorals.

L'estudi, descriu un nou mecanisme de reprogramació per a l'expressió dels gens responsables de convertir una cèl·lula sana en una cèl·lula tumoral.

La particularitat és, que no només la mutació d'un gen específic el que promou el creixement del tumor, sinó també l'expressió d'una proteïna en un lloc incorrecte, que produiria centenars de molècules missatgeres (que transmeten informació genètica per a la síntesi de proteïnes) sense que aquests gens mutin.

Una conclusió important, és que en els teixits examinats, el pàncrees i el cervell, la CPEB4 no es detecta en les cèl·lules sanes, només en els tumors. Llavors la inhibició d'aquesta proteïna tindria un efecte anti-tumoral i pocs efectes adversos.

Amb cèl·lules humanes de càncer en ratolins, els investigadors han demostrat que la disminució dels nivells de CPEB4 en cèl·lules de càncer redueix la mida dels tumors.

Aquest estudi obri noves vies per al desenvolupament de nous tractaments per al càncer, de manera que els investigadors estan dissenyant i analitzant CPEB4 de potencial d'interès terapèutic.








Noticies relacionades:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada