dilluns, 5 de desembre del 2011

Nova advertència sobre el desgel de l'Àrtic.


Segons com adverteix l’Administració Atmosfèrica i oceánica Nacional, l’Àrtic continua incrementant un desgel en els mesos d’estiu i una major quantitat de vegetació.
La temperatura de l’aire aquest estiu va ser 1’5 graus major que la mitja dels previs 3 anys segons els autors de l’estudi. Els últims 5 anys han sigut els que menor nivel de gel ha tingut desde que hi està registrat.
Aquestos canvis tenen conseqüències que també afecten a la fauna. Els osos polars i les morses están perdent el seu hábitat, mentre que l’àrea on consegueixen els aliments les balenes està creixent.
L’agència adverteix que l’artic és el refrigerador del planeta, i que si el gel es desfà, la temperatura global augmentarà notablement. I la seua pèrdua provoca l’aparició de majors àrees d’aigua oscura, que suposa que aquesta energía solar s’absorvixca, contribuint encara més en l’augment de la temperatura terrestre.

Video relacionat:



Enllaç d'on s'ha extret l'informació:
http://www.bbc.co.uk/mundo/ultimas_noticias/2011/12/111201_ultnot_deshielo_artico_eeuu_fp.shtml

1 comentari:

  1. Per culpa del canvi climatic que estem atravessant, pasen molts desastres medi-ambientals. La naturalesa es revetla i tens la impotència de no poder fer res.
    Lo unic que caldria no contaminar tant per intentar parar-ho.

    ResponElimina