dilluns, 5 de desembre del 2011

L'ASMA

L'asma és un trastorn que afecta els pulmons i que fa que una persona tinga dificultats per a respirar. És un trastorn freqüent: als Estats Units, per exemple, aproximadament de 7 milions de xiquets i adolescents amb este problema.

L'asma afecta els bronquis. Quan una persona respira, l'aire li entra pel nas o per la boca i després baixa per la tràquea i els bronquis fins a arribar als pulmons, que és expulsat novament a l'exterior.

Però les persones que patixen asma se'ls inflamen les vies respiratòries i produeixen grans quantitats d'una mucositat molt densa. També són extremadament sensibles, o hiperreactives a certes coses, com l'exercici físic, la pols o el fum dels cigarrets.

Esta reacció fa que els músculs llisos que tenen les vies respiratòries es tensen i es contraguen, això provoca un estretiment de les dites vies que dificulta el pas de l'aire.
En la majoria de la gent que té asma, les dificultats per a respirar ocorren periòdicament. Quan açò ocorre, es denomina crisi asmática , també coneguda com a atac o episodi.

Noticia original

Noticies relacionades:
- http://www.remediospopulares.com/asma.html

Video :

3 comentaris:

  1. M'ha paregut, una notícia molt interessant. He entés a la perfecció el que deia, està molt ben explicat. A més, com jo he patit aquesta malaltia m'he sentit identificat i per això m'ha semblat atractiva aquesta notícia.

    ResponElimina
  2. He trobat un vídeo que et pot interessar relacionat amb aquesta noticia que explica també altres coses sobre aquesta malaltia.
    http://www.youtube.com/watch?v=dpWs6FZ7RqM

    ResponElimina