dilluns, 5 de desembre del 2011

Els taurons, grans caçadors

Un estudi recient va demostrar que els ulls dels taurons no estan dissenyats per a distingir els colors i per tant vorien el món en blanc i negre. L'equip d'investigadors va arribar a la conclusió que els taurons veuen en blanc i negre, després d'examinar els sistemes de visió d'algunes espècies de taurons incloent el tauró bou, els taurons tigre…
Van trobar que les retines dels seus ulls posseeïxen només un detector de llum. Açò significa que veuen els colors com a tons més foscos o clars de blanc i negre.
L’esser humà disposa de tres detectors de llum en la seua retina, un per a cada color primari: roig, verd i blau, d'aquesta manera podem identificar tots els colors. Estos estudis demostren que si el tauró no té visió a color, la brillantor i el contrast són més importants per a caçar. Esta informació es podria utilitzar per al disseny de taules de surf, articles de natació i embarcacions per a reduïr l'atac de taurons a persones. Hi ha estadístiques on s’observa que la gran majoria dels atacs de taurons són a bussos i surfistes amb vestimentes de color negre, o colors foscos, els quals, als ulls del tauró, resulta molt cridaner.

El professor Nathan Hart, diu que es necessita investigar més per a saber amb certesa les causes per les quals els taurons ataquen als éssers humans. Després d’aquesta investigació caldrà enfonsarse plenament en la vida dels taurons.

El tauró és un dels caçadors més sorprenents del regne animal. Fins ara els experts creien que el seu èxit evolutiu es basava en el seu sentit de la visió, entre altres. Ara pareix que els taurons realment utilitzen més altres mecanismes. Les accions d’aquestos es combinen per a permetre l'eficacia en la caça.





Noticies relacionades:





Video:


2 comentaris:

  1. Es interesant saber aixo sobre els taurons. No m´imaginaba eixa imatge sobre ells. Cal dir que tas dixat algunes coses com: De les més de 375 espècies de taurons trobades en els oceans del món, només unes 30 van atacar alguna vegada a éssers humans.

    ResponElimina
  2. Noticia molt interessant Miquel.
    Es una noticia interessant per que de segur que si hi fem cas a aquest estudi elaborat per el professor Nathan Hart, el nombre de atacs i victimes en el mar disminuira i molt.
    La noticia en si desde el meu punt de vista be, pero es el que diu el meu companyer Rafa que hageres pugut posar dades fortes sobre els atacs del taurons i cosses aixi relacionades amb ells, peró per a mi estan ben clares les idees que volies representar.

    ResponElimina