diumenge, 4 de desembre del 2011

Els diabètics deuen vigilar la seua salut bucodental.



Cuidar la salut de la boca es important per a tots, però per als diabètics encara més, segons adverteixen la Societat espanyola de Periodoncia (SEPA) i la Fundació de la Societat espanyola de diabetis (Fundació SED). La periodontitis pot iniciar o augmentar la resistència a la insulina igual que ho fa la diabetis.
Les dades en els diabètics son així:
Sols en la franja que va dels 35 als 44 anys = Un 85% presenta algun tipus d’infermetat bucodental. ( 59.8% gingivitis, 25,4% periodontitis).
David Herrera, professor titular de periodoncia a la universitat complutense de Madrid i vicepresident del SEPA, ha demostrat que les infermetats periodentals son més freqüents i solen estar mes avançats en diabètics respecte als no diabètics.
De tota manera els trastorns a les genives progressen més ràpidament en els pacients diabètics amb mal control de la glucèmia.
No tan sols s’ha observat que els pacients amb infermetats periodentals tenen diabetis tipus dos amb més freqüència que els individus amb les genives sanes, apart, la presencia de infermetats periodentals es correlaciona amb un pitjor control e la glucèmia en diabètics .



●Video:


1 comentari:

  1. He trobat aquest video relacionat amb el tema:

    http://www.youtube.com/watch?v=uiya-VWK7KU

    ResponElimina