dissabte, 3 de desembre del 2011

El robot 'Curiosity' ja va camí de Mart.

El robot d'exploració de Mart Curiosity ha estat llançat amb èxit aquesta tarda en un coet Atles V que ha sortit des de la base de Florida a les 16. 02h.
Després de complir totes les fases del llançament, s'ha pres contacte amb el vehicle espacial 55 minuts després de la partida, des de l'estació de seguiment de la NASA a Canberra,
a continuació, i durant mitja hora, els responsables de Mars Science Laboratory, MSL han comprovat els equips de bord. El Curiosity, ja es dirigeix ​​al planeta.
Charles Bolden, director de la NASA ha declarat La MSL ens dirà coses crítiques que necessitem saber sobre Mart i que estàn treballant les capacitats necessàries per realitzar una missió tripulada al planeta.
La missió té per davant un viatge de 570 milions de quilòmetres fins arribar al cràter Gale elegit com a destinació en la superfície, l'agost de l'any que ve.
El 'Curiosity'es el quart vehicle tot terreny capaç de desplaçar-se per la superfície del planeta veí enviat per la NASA des del pioner Sojourner fins el torn dels geòlegs de camp bessons Spirit i Opportunity.
En el recorregut des de la Terra, el Curiosity realitzarà sis maniobres d'ajust de trajectòria, tres a la fase de viatge i altres tres a la fase d'aproximació al lloc de destinació.




Noticia Original 


Noticia Relacionada
Noticia Relacionada

3 comentaris:

  1. M'ha paregut molt interessant aquesta noticia. La veritat es que sempre m'he sentit atret per els temes relacionats amb l'espai i la vida extraterrestre. Crec que, progressos de reconeixement com aquest robot,a planetes com Mart, són molt importants per a que, pot ser algun dia, qui sap quan, l'home puga viure en un planeta que no siga la Terra. He trobat un video relacionat molt interessant a la pàgina web d'Antena 3: http://www.antena3.com/videos-online/noticias/ciencia/curiosity-nuevo-robot-nasa-que-explorara-marte_2011112600054.html

    ResponElimina
  2. Em pareix molt interessant que envíen un robot més a l'espai. Qui sap si trobem restos de vida o tan sols alguna cosa que ens indique que va haber vida.
    Ací et deixe un video del curiosity, per ampliar informació, es una animació on es veu el que farà en Mart:
    http://www.youtube.com/watch?v=TFEzZarz_TI

    ResponElimina
  3. He trobat un video sobre el robot d'explotació a Mart del cual parles en aquesta noticia:
    http://youtu.be/i8t7X1QSM0o

    ResponElimina