dimarts, 27 d’octubre del 2020

Vinculen a un major risc de càncer per la ingesta de carn roja, processada i formatges grassos.

 



Les dietes basades en una elevada ingesta de carns rotges, carns processades i formatges grassos i en un baix consum de cereals integrals estan associades a un major risc de càncer colorectal.

L'investigador Iker Alegria Lertxundi, del Departament de Farmàcia i Ciències dels Aliments de la Universitat del País Basc, conclou en la seva tesi doctoral que l'alimentació dels pacients amb càncer colorectal que ha investigat és inadequada. En l'estudi van col·laborar participants del programa de garbellat del càncer colorectal de Osakidetza i, sobre la base de les seves respostes, es va comprovar que la seva dieta no incloïa la ingesta suficient de determinats nutrients com vitamines D i E, calci i magnesi. Es va constatar a més una ingesta elevada de carns rotges i processades i un baix consum de cereals integrals i es va associar aquest tipus d'alimentació al nivell educatiu dels pacients.

També es va observar que un major consum de formatges amb un alt contingut en greix suposava més risc de càncer, mentre que una elevada ingesta d'aliments rics en fibra i de peix blau reduïa les probabilitats.

 

NOTICIA

NOTICIA RELACIONADA 1

NOTICIA RELACIONADA 2 

 


 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada