dimecres, 28 d’octubre del 2020

Un estudi descubriex nous gens vinculats al autisme



Un equip internacional, dirigit per investigadors del Consell Superior d'Investigacions Científiques, ha descobert que la manca d'alguns gens en el clúster BEX / TCEAL, una família gènica situada al cromosoma X, podria relacionar-se amb certes alteracions associades a el trastorn de l'espectre autista i a altres trastorns neurològics. L'estudi identifica nous gens derivats d'unes seqüències genètiques mòbils que poden inserir-se en diferents parts de l'ADN; els transposons, involucrats en funcions neuronals complexes i que no havien estat investigats fins ara en el context del trastorn de l'espectre autista i d'altres malalties neurològiques.

Es tracta de nous gens derivats de transposons que estan involucrats en funcions neuronals complexes i que no han estat investigats fins al moment dins del context del trastorn de l'espectre autista i d'altres patologies neurològiques. Malgrat ser gens molt joves en termes evolutius, han aconseguit integrar-se en rutes biològiques ja establertes, convertint-se en imprescindibles per al correcte funcionament

Només es coneixen uns pocs gens en mamífers placentaris (i en concret, cap clúster de gens) que derivin de la domesticació molecular dels transposons.
Encara queda pendent estudiar catorze gens nous que poden estar involucrats en la formació de el cervell complex i en les diverses manifestacions de l'espectre autista.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada