dilluns, 26 d’octubre del 2020

Aquesta és la senzilla tècnica que frena l'envelliment a partir dels 55 anys

La revista Aging, va publicar una investigació britànica en la qual va arribar a la conclusió de que fent cosquerelles a l'orella amb una xicoteta corrent elèctrica, podríem atraçar l'envelliment de les persones majors, tornant l’equilibri al sistema nerviós del organisme. Segons la Universitat de Leeds (Regne Unit), un tractament de 15 minuts al dia durant dos setmanes, va produir una millora en el benestar dels pacients. La tècnica es diu ‘’estimulació transcutánia del nervi vago’’ (tVNS) i podria protegir d’enfermetats cròniques i envellir amb més salut.


L’estimulació transcutánia del nervi vago (tVNS) consisteix en subministrar una xicoteta i indolora corrent elèctrica al nivell de la pell que en arribar al nervi, envia senyals a tot el sistema nerviós. La funció del sistema nerviós és controlar les funcions corporals que es realitzen inconscientment. Te dues branques, la simpàtica i la parasimpàtica, que funcionen de forma oposada per a mantenir un equilibri saludable d'activitat. A mesura que envellim l'equilibri del cos canvia i la branca simpàtica comença a ser la dominant el que ens torna més vulnerables.

Existeix una ramificació del nervi vago a la qual es pot accedir a través de la pell de la part exterior de l'orella. Per a aquest treball, es van reclutar 29 voluntaris majors de 55 anys a què es va entrenar perquè s'aplicaren el tractament a casa. A les dues setmanes, els majors van veure una regulació en les branques que van millorar la seua salut general. Els beneficis van ser majors com més desequilibrat es trobava el sistema nerviós de l'individu al començament. Les conseqüències a llarg termini i en poblacions majors encara han de ser estudiades.

Noticia Original

Noticia Relacionada 1

Noticia Relacionada 2 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada