dilluns, 26 d’octubre del 2020

Les millors mans per a (re)construir el pit després d'un càncer


Ander Aburto, cirurgià plàstic de l'Hospital Ramón i Cajal, ajuda a recuperar l'autoestima a les pacients que han patit una mastectomia reconstruint les seves mames mitjançant microcirurgia, agafant greix de l'abdomen. 

Un equip de tres o quatre cirurgians, dues infermeres i un anestesista controlen que tot vaja bé, i durant tota la intervenció treballen amb ulleres microscòpiques ja que es requereix la màxima precisió. És una tècnica indicada principalment per a dones menors de 65 anys, no fumadores i es pot realitzar amb tractaments de quimioteràpia i radioteràpia.

Les primeres hores, hi ha un 2% d'índex de fracàs. No hi ha dues operacions iguals i això sempre obliga a estar en guàrdia. El següent repte dins de la reconstrucció mamària és aconseguir el DIEP sensitiu. El col·lagen que s'agafa de l'abdomen tindrà nervi i amb això s'aconseguirà que la mama de la pacient siga més sensible.

Les dones que arriben a la seva consulta ho fan amb la part mèdica superada en molts casos i amb el desig de recuperar una autoestima que moltes vegades s'ha quedat al quiròfan de la mastectomia. Trobar un cirurgià que entengua una cosa tan simple com el que és l'empatia ajuda molt. Segons Ander hi ha un desconeixement total de la part plàstica en els processos oncològics.

Ander més és defensor de la sanitat pública de qualitat i diu que tot el que es fa metge ho fa per ajudar els altres i per ser útil.


NOTÍCIA RELACIONADA 1 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada