dimarts, 27 d’octubre del 2020

LA NASA CONFIRMA L'EXISTÈNCIA D’AIGUA A LA LLUNA


El 31 d'agost de 2018, un Boeing 747 va obrir una gran comporta situada al costat de la seua cua en ple vol a uns 13.000 metres d'altura. A aqueixa distància de la superfície és possible ja observar l'espai amb una claredat impossible per a telescopis terrestres a causa de les pertorbacions de l'atmosfera. Després de més de dos anys d'anàlisis, les observacions preses aquell dia es publiquen hui i confirmen de manera inequívoca que hi ha aigua en la Lluna.


Des de fa bastant anys, es pensa en aquesta teoria. Ara, el telescopi de la NASA muntat a bord del Boeing 747 ha captat llum infraroja en una longitud d'ona que només pot emetre l'aigua. Segons l'estudi, l'aigua del cràter Clavius no està en grans superfícies de gel pur, sinó en xicotets depòsits acumulats entre la terra o atrapats en cristalls produïts per xicotets impactes d'asteroides.


L’aigua de la Lluna es exactament com la de la Terra encara que abans hi hauria que fitrar-la, degut a que podria contindre mercuri o altres contaminants. La NASA ha anunciat que vol enviar astronautes al pol sud de la Lluna a partir de 2024 i remena dissenys de futures bases lunars amb grans panells solars que permeten il·luminar l'interior dels cràters en ombra i extraure l'aigua acumulada en ells.

Noticia relacionada 2


                                                        



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada