dilluns, 26 d’octubre del 2020

Com funcionen els nous tests ràpids d'antígens?

 

Actualment, degut a la pandèmia que estem vivint, és important actuar amb rapidesa, per a detectar tots aquells brots de la Covid-19.
En les últimes setmanes, s’han començat a incorporar als hospitals espanyols, nous test d’antígens que ens permeten obtindre els resultats amb més rapidesa.


Les diferències entre els tests dels que disposem avui en día son evidents, ja que una PCR, busca la presència de material genètic del virus i els resultats d’aquesta solen estar passades unes 4 hores. A diferència dels tests ràpids, que son els que s’estan començant a utilitzar als hospitals. Es basen en la detecció d’una proteïna que es troba a la superfície de l’estructura del virus, i per aquest motiu es troba la presència del virus molt més ràpid, explica la doctora Isabel Blázquez Gómez-Landero, cap de laboratori de l’Hospital QuirónSalud Infanta Luisa a Sevilla.
I també tenim els test d’anticossos que son utilitzats en pacients amb símptomes entre el 7 i 14 dia d’inici. També s’utilitza en les persones que han sigut asimptomàtiques, per saber la relació que han tingut amb el virus.


Finalment, per a saber quin tipus de test cal emplear, tot dependrà dels símptomes que tinga cada pacient. Per això, les persones que mostren símptomes, o han estat amb contactes estrets dels casos positius, haurien de realitzar-se la PCR o els tests d’antígens, en canvi els tests d’anticossos son recomanats per a persones que ja han passat la malaltia.


NOTICIA ORIGINAL

NOTICIA RELACIONADA 1

NOTICIA RELACIONADA 2

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada