dijous, 22 d’octubre del 2020

Hi han dos estacions al any i no quatre.



En un estudi publicat en “Nature Communications” han conclós que realment l’organisme sols distingueix entre dos estacions, una càlida i altra freda, al menys quan s’analitza el cos de persones residents a California.

L'equip de Snyder va recopilar quatre anys de dades moleculars d'un total de 105 participants, observant la pujada i baixada de més de 1.000 molècules que experimenten patrons anuals. Van detectar dos punts d'inflexió (no quatre, com passaria si hi hagués quatre estacions) en els patrons que segueixen les molècules: un al finalitzar la primavera i començar l'estiu i un altre a finals de tardor i a principis d'hivern.

Gràcies a aquestes observacions, van traçar un mapa de les oscil·lacions de les molècules en cada estació. Per començar, les seves dades van mostrar que el final de la primavera coincideix amb l'augment de biomarcadors inflamatoris, que juguen un paper en les al·lèrgies, així com un augment de molècules implicades en l'osteoartritis i l'artritis reumatoide. En canvi, a l'estació freda, al començament d'hivern van detectar un increment de molècules immunitàries que intervenen en la resposta davant virus i en el desenvolupament de l'acné. També a l'hivern, van trobar un augment en molècules que senyalitzen la hipertensió.




Noticia original




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada