dijous, 22 d’octubre del 2020

Com protegir la pell de xiquets i adolescents de l'ús de gels hidroalcoholics i mascaretes

 


És important prendre algunes mesures de precaució abans i després de l'ús de gels hidroalcoholics i mascaretes.


Per a començar, cal tindre en compte que, amb freqüència, aquests gels es poden substituir per la rentada de mans amb aigua i sabó. Encara que també cal saber triar. “Els sabons amb pH elevat, sobretot els alcalins poden alterar el mantell hidrolipídic de superfície, és a dir la grasa que tenim en la pell i que ens protegeix d'irritacions; i això farà més sensible la pell”, afirma el dermatòleg Raúl de Lucas de l’AEDV.
D'altra banda, afirma que, “És molt freqüent en xiquets secar-se només la palma, la qual cosa fa que s'acumule la humitat o fins i tot restes de detergent en el dors de les mans o entre els dits, que provoca inflamació en la pell”.


Finalment, és important saber que si no hi ha aigua, cal recórrer als gels hidroalcoholics, però millor que no continguen perfums, els quals recomanem utilitzar-los un màxim de 10 vegades al dia i també que els filtres d'algunes mascaretes, com les quirúrgiques poden alliberar traces de formol i de bronopol que són un tipus de conservant que pot provocar enrogiment i irritació, així com l'acne. Llavors per a evitar-lo, De Lucas aconsella no utilitzar maquillatge i mantindre la cara neta usant aigua temperada i netejadors suaus no sabonosos i sense fragàncies; i mantindre la cara hidratada.

 

- Notícia original 

- Notícia relacionada 1

- Notícia relacionada 2


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada