dimarts, 27 d’octubre del 2020

Són vàlides les màscares enfront de la transmissió del coronavirus per aerosols?

 



La transmissió de la COVID-19, també pot portar-se a terme, per mitjà dels aerosols de l’aire. Aquest argument, cada dia està prenent més força en les investigacions que estan portant-se a terme, ja que se n’han adonat que els aerosols, que son unes petites partícules, poden permanèixer entre 3 i 16 hores a l’aire.


L’estudi d’alguns brots en llocs de culte, restaurants, autobusos o residències, suggereix la importància de la transmissió per aerosols en espais interiors, sobretot quan no estan ben ventilats. Per aquest motiu, és important augmentar la precaució en espais tancats.


Respecte a l’ús de les màscares, la recomanació és: sí ens trobem en espais tancats, com en el transport públic i privat, o en grans superfícies on hi haja poca ventilació o també resulte complicat mantindre una rentada freqüent de mans i respectar la distància de seguretat, és recomanable utilitzar una FFP2 o una FFP3, sense vàlvula d’exhalació, ja que ens protegirem, i al mateix temps evitarem la transmissió des de la persona cap a l’exterior.


NOTÍCIA ORIGINAL


NOTÍCIA 1 

NOTÍCIA 2 

 


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada