dijous, 22 d’octubre del 2020

Els ancians amb vida social activa tenen una millor microestructura cerebral, clau per evitar la demència

Visitar a amics, anar a el cinema o fer treballs voluntaris activen regions específiques de el cervell necessàries per al reconeixement de cares i emocions, la presa de decisions i sentir-recompensats.Aquells ancians que tenen una vida social més activa mostren una matèria gris més robusta en les regions cerebrals que són rellevants en el desenvolupament de la demència, segons un estudi dirigit per investigadors de l'Escola de Postgrau de Salut Pública de la Universitat de Pittsburgh.
Van fer un estudi on tenien una mitjana d'edat de 83 anys qui van proporcionar dades sobre la seva vida social i i van rebre un escaneig que permetia mesurar la capacitat de les seves cèl·lules cerebrals. Es tracta del primer estudi que empra aquest tipus d'escaneig per avaluar la correlació entre vida social i microestructura cerebral. Necessitem fer més recerca en els detalls, però és una bona notícia, ja que fer vida social amb prou feines suposa esforç i no cal preocupar-se pels efectes secundaris.
És així de la mateixa manera, que els estudis sobre salut pública avaluen quins programes d'exercici físic són millors per a prevenir les malalties cròniques en la gent gran, consideren que les seves troballes justifiquen que es facin assajos de control per analitzar l'impacte d'activitats socials en la salut cerebral .


NOTICIA ORIGINAL

NOTICIA RELACIONADA 1

NOTICIA RELACIONADA 2


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada