dimarts, 27 d’octubre del 2020

Quants organs té el cos humà?



En primer lloc, cal considerar què és el que entenem per 'òrgan'. El definim com un conjunt de teixits que treballen junts en base a un objectiu comú. I, al seu torn, treballen simultàniament per garantir la supervivència de què és l'òrgan suprem, aquell que els reuneix a tots ells: el cos humà.

Pel que fa a nombre concret d'òrgans, "el recompte general i acceptat és de 78", assevera Lisa Lee, professora associada al Departament de Biologia Cel·lular de la Universitat de Colorado School of Medicine i experta consultada per Leviss. "Aquesta llista inclou els òrgans vitals més la llengua, l'estómac, la tiroide, la uretra, el pàncrees i molts altres. Les dents i els ossos compten com un". Els anatomistes difereixen en el seu punt de vista sobre el que es considera un òrgan i el que no. La diferència radica que depenent de la seva especialitat, aportaran un nombre més o menys. Per tot això, no hi ha un consens general en la medicina sobre el que es qualifica com a òrgan i el que simplement és teixit o un petit conjunt d'òrgans.

"Si ho veiem a nivell microscòpic, quan múltiples tipus de teixits s'uneixen i funcionen junts, a aquesta unitat l'anomenem òrgan", assegura Lee. D'aquesta manera, "una ungla podria ser considerada com a tal, o les estructures que la subjecten, a l'igual que cada un de les dents poden ser comptabilitzats cada un com un òrgan". La professora consideraria a cada os com un òrgan, si són 206, caldria sumar-los als 78 restants, fent un còmput total de 284.




Noticia relacionada 1

Noticia relacionada 2

Video relacionat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada