dilluns, 26 d’octubre del 2020

L'edició genètica mostra el seu primer èxit en pacients de càncer


Un estudi publicat en Science mostra que la tècnica d’edició genètica CRISPR permet editar el genoma de cèl·lules del pacient i que aquesta tècnica es viable i segura. Aquests son els primers resultats de l’ús de CRISPR que es publiquen amb totes les garanties. Els resultats donen esperances de que millore les terapies contra els càncers que no responen a la inmunoterapia.


En 2003, Francis Mojica va descobrir que microbis de les salines de Santa Pola guardaven en el seu genoma un retrat robot d’alguns virus que els permitien identificar i combatir als patògens . Anys després uns cienífics es van inspirar en aquest descubriment per a desenvolupar CRISPR, que va permitir entende i modificar el funcionament genètic de qualsevol èsser viu.

Des d’aleshores han estat provant si aquesta tècnica pot servir també per a editar el genoma humà i combatre malalties que hasta ara tenien mal pronòstic.

L’estudi publicat es basa en els resultats de tres pacients que patien mieloma i sarcoma amb metàstasi que no responien als tractaments convencionals. Es tracta d’un assaig clínic de fase 1, el seu objectiu és només provar si el tractament es viable i segur per a la salut dels pacients.


NOTÍCIA ORIGINAL

NOTICIA RELACIONADA


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada