dimarts, 27 d’octubre del 2020

Per què hauries menjar-te sempre la pell de les creïlles en lloc de tirar-les

          


La creïlla és un aliment fonamental en les cuines españoles, protagonista estrella d’un dels plats més agradats per tots nosaltres: La truita de creïlles.A més de ser un aliment molt fàcil de cuinar, és un ingredient complet que es podria menjar diariament però de forma saludable i no abusadora.

Encara que aquest aliment siga molt conegut, a dies d’ara encara hi ha molta informació desconeguda que sols poques persones són sabedores d’ella.Per exemple hi ha moltíssima gent que ignora els beneficis que té la pell d’aquesta i acaba tirant-la al fem.

Desde el punt de vista nutricional, podem dir que és un aliment que ens aporta hidrats de carboni,vitamines i minerals essencials.Molts nutricionistes ens diuen que la pell de la creïlla conté la major quantitat de fibres i de nutrients, en especial vitamina C.

Si per una d’aquelles la creïlla que anem a menjar es troba en condicions desfaborales, no serà bo consumir-la, ja que també ens pot portar conseqüències com substàncies tòxiques.Una bona forma per a poder saber si se la podem menjar, és després de netejarla amb aigua si presenta taques verdes o brots, significa que té una gran quantitat de solanina.

Dit tot això, finalment cal recordar que, com diu al principi d'aquest text, la creïlla és un aliment que es pot incorporar diàriament a l'alimentació com a guarnició, fins i tot en dietes d'aprimament, sempre que no deixem a banda el consum d'aliments imprescindibles com les fruites i verdures.


NOTÍCIA ORIGINAL

NOTÍCIA RELACIONADA 1

NOTÍCIA RELACIONADA 2




 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada