dilluns, 26 d’octubre del 2020

Per què beure molta aigua és perjudicial?

 

 


En diverses fonts, s’aconsella que tant un adult com un xiquet, deu beure al voltant de 2 l diàriament, seguint la regla de 8x8, que implica beure 8 gots d’aigua (240 ml cada un). En canvi, altres estudis ho discrepen, perquè diuen que cada cos és un món i que no cal obligar a ningú a beure una determinada quantitat. Està clar que beure aigua conté una llarga llista de beneficis per al cos, ja que la hidratació és fonamental, però si ens’n passem de la quantitat aconsellada, pot derivar en problemes greus.

Uns d’eixos problemes seria la dissolució de sodi en la sang, que causaria una inflamació en el celebre i en els pulmons, així com problemes cardíacs. A més, les cèl·lules augmentarien de mida, perquè les sals s’haurien dissolt en major quantitat de líquid, i provocaria que el sistema urinari retinguera més líquid de l’habitual. Per això deguem evitar beure més de 10 gots d’aigua diaris, tenint en compte que molts aliments contenen líquid.

Al contrari pot ocórrer que no hàgem begut la suficient aigua, i açò causaria una deshidratació. Els principals símptomes de la deshidratació serien: principalment el mal estar i el mareig, cansaci, orina de color groguenc, tindre molta set, llavis i ulls secs…


NOTICIA ORIGINAL

NOTICIA SIMILAR 1

NOTICIA SIMILAR 2


 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada