dijous, 22 d’octubre del 2020

Nova teràpia per a la malaltia dels ossos de vidre

Un grup d'investigadors de l'Institut d'Investigació Sanitària Biocruces han desenvolupat estratègies terapèutiques per als pacients amb Osteogènesi Imperfecta (OI), anomenada 'malaltia dels ossos de vidre.

Una enfermetat on patixen nombroses i repetides fractures òssies de forma espontània, durant la seua activitat quotidiana o després de patir mínims traumatismes que comporten a l'aparició de severes deformitats dels ossos llargs i columna, i a un dèficit important del creixement. Desafortunadament, no existix encara un tractament curatiu

El grup de Cèl·lules Mare i Teràpia Cel·lular, dirigit per la doctora Clara Rodríguez, de l'Institut d'Investigació Sanitària Biocruces, s'especialitzen en el desenrotllament d'estratègies terapèutiques per als pacients amb (OI). Este grup està liderant, junt amb els Servicis de Genètica i Pediatria a més de la Unitat d'Immunologia de l'Hospital Universitari Encreuaments, un assaig clínic pioner amb teràpia cel·lular per a pacients pediàtrics amb aquesta enfermetat. L'objectiu d'este assaig és demostrar la seguretat i eficàcia de la infusió de cèl·lules mare sanes en xiquets afectats de (OI) greu.

















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada