dimarts, 27 d’octubre del 2020

Termòmetres en temps de Covid, quin és més efectiu?


Fa anys que es va prohibir la venda de qualsevol dispositiu de mesurament amb mercuri per la seua alta perillositat per a la salut pública. Aquest termòmetre es recomana no tocar-lo amb les mans nues ni tirar-lo per l'aigüera o excusat, i ventilar adequadament l'habitació ja que és extremadament tòxic. Si encara té un a casa, el més segur és que ho porte a un punt net on s'encarregaran de gestionar-lo de manera adequada.


Els termòmetres de gal·li estèticament són iguals que ells i el funcionament és el mateix, la diferència està a l'interior: contenen galistán, un aliatge de gal·li, indi i estany que li atorga una alta precisió. El desavantatge continua sent el mateix: tarda uns quatre minuts a donar el resultat del mesurament i es poden trencar amb relativa facilitat.


Els termòmetres més recomanables són els de gal·li, els digitals axil·lars de punta rígida o flexible i els electrònics d'artèria temporal, els quals són molt ràpids i còmodes, i tenen una fiabilitat bastant alta, però no es recomanen per a fer un mesurament definitiu de la febre ja que el resultat pot veure's alterat per múltiples factors. Mentres que els menys recomanables són : els de xupló, què són un mesurador de temperatura incorporat a un xupló per a obtindre la temperatura oral del bebé mentre succiona, els de tira plàstica, què són una tira que s'adhereix a la pell i canvia de color segons la temperatura que detecte i els electrònics d'oïda què són fiables, però el seu principal inconvenient és que requereixen una destresa suficient com per a dirigir el sensor exactament cap al timpà i no cap a la paret del pavelló auditiu.

- Notícia original  

- Notícia relacionada 1

- Notícia relacionada 2


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada