dimarts, 27 d’octubre del 2020

L'obesitat mòrbida en adults joves pot multiplicar per 14 el risc de covid-19




 El risc d'experimentar complicacions greus de covid-19 es multiplica en persones amb obesitat mòrbida menors de 50 anys, segons indica un estudi de l'CIBERESP. L'estudi, ha analitzat el risc que suposa en funció de l'edat i el gènere, així les persones amb obesitat mòrbida tenien el doble de risc de ser hospitalitzades per coronavirus, i també es multiplicava per dos el risc de patir complicacions greus.


Per a això, van comparar el risc de ser hospitalitzat i patir complicacions greus de la malaltia, com el fet d'haver de ser atès en UCI o fins i tot morir, de les persones amb obesitat mòrbida que fa a el de persones que no la presenten.

Entre totes les persones amb obesitat mòrbida, es va veure que aquells que eren menors de 50 anys tenien un risc notablement superior en comparació a persones de la seva mateixa edat sense obesitat mòrbida: 5 vegades més de probabilitats de ser hospitalitzats per covid-19 i fins i tot 14 vegades més d'experimentar complicacions greus de la malaltia.

Aquest major risc es produïa tant en homes com en dones. De fet, els investigadors van observar que aquestes persones podrien tenir un risc similar a el que presenta la població major de 65 anys sense obesitat mòrbida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada