dimarts, 27 d’octubre del 2020

Una artèria de l'avantbraç revela que l'evolució humana continua



Un nou estudi mostra que la nostra espècie encara està evolucionant de formes úniques i els canvis en la selecció natural podrien ser la raó principal. Aquest estudi es basa en un augment significatiu en la prevalença de l'artèria mitjana en humans des de finals de segle XIX.


L'artèria mitjana és el vas principal que subministra sang a l'avantbraç i la mà humans, però que desapareix un cop es desenvolupen dues artèries que es veuen en els adults. Però ara, aproximadament una de cada tres persones retenen l'artèria mitjana durant tota la seva vida a més de les altres dues artèries. Actualment, la majoria dels adults no la tenen, però cada vegada són més comuns els casos de gent amb tres artèries (radial, cubital i mitjana), però cal destacar que encara que una persona conserve l’artèria mitjana aquesta no presenta cap risc real per a la salut.


Aquesta tendència evolutiva continuarà en els nascuts dins de 80 anys, i l'artèria mitjana es tornarà comú a l'avantbraç humà, i segons indiquen els experts que han realitzat l’estudi si aquesta tendència continua, la majoria de les persones tindran l'artèria mitjana de l'avantbraç per al 2100.








Notícia principal


Notícia relacionada 1


Notícia relacionada 2



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada