dijous, 22 d’octubre del 2020

Una vida social activa, menos demencia



Després de l’estudi d'investigadors nord-americans s’ha demostrat que tots aquells ancians que tenen una vida social més activa podria beneficiar a la gent gran a evitar la demència. A més també és aconsellable fer activitat física per disminuir el risc de diabetis i malalties cardíaques. Tots aquests estudis s’han acabat de demostrar amb els resultats recopilats després del confinament social que hem patit a causa del covid-19.

L'equip d'investigadors va emprar la informació sobre la vida social de 293 participants, un estudi de cohort longitudinal amb població anciana centrat en els factors de risc associats a l'envelliment. Aquests participants, que tenien una mitjana d'edat de 83 anys, van proporcionar dades sobre la seva vida social i van ser puntuats mitjançant una eina desenvolupada per Felix. Es tracta del primer estudi que empra aquest tipus d'escaneig per avaluar la correlació entre vida social i microestructura cerebral.

La investigadora principal comenta que encara cal desvetllar la causa-efecte d'aquesta correlación.Del mateixa manera que els estudis sobre salut pública avaluen quins programes d'exercici físic són millors per a prevenir les malalties cròniques en la gent gran.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada