dimecres, 28 d’octubre del 2020

Què hem de saber sobre la febre?




La febre és l'augment de la temperatura corporal com a mecanisme de defensa davant una malaltia o davant d'un procés inflamatori que pot ser o no d'origen infecciós. La febre no és una malaltia. Aquest augment de la temperatura el provoca el nostre cos una vegada que s'ha activat el sistema immune després de localitzar algun problema. I ho fa amb l'objectiu de danyar als organismes patògens i que el cos sigui un lloc menys còmode per a ells, ja que a la majoria de virus i bacteris els resulta complicat sobreviure amb una temperatura elevada.

La temperatura normal d'una persona sana està compresa entre els 36.4ºC i els 37.2ºC. I anomenem: febrícula (37.5ºC), febre (a partir de 38 º C) i febre d'urgència (a partir de 40ºC).

Això es deu a una espècie de confusió cerebral. A mesura que la temperatura del nostre cos augmenta és molt habitual sentir fred i fins i tot arribar a tremolar, volent abrigar-nos més  Un vegada que  aconseguim baixar-la, el termòstat hipotàlem torna a regular-se. Aleshores, per eliminar tota la calor que li sobra i fer que tornem a la temperatura habitual del nostre organisme, fa que el cos comence a eliminar calor.


   





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada