dilluns, 26 d’octubre del 2020

Que deguem saber sobre la febre?

 


La febre és l’augment de la temperatura corporal com a mecanisme de defensa contra una malaltia o procés inflamatori causat, o no, per una infecció. Aquesta és provocada pel nostre sistema immunitari al detectar un problema per a que el nostre cos siga un lloc incòmode per als virus i bacteris que els costa sobreviure en altes temperatures. La temperatura normal d’una persona està entre els 36.4ºC i els 37.2ºC, aproximadament. Amb una temperatura de 37.5ºC es tindria febrícula i no és igual de preocupant que tenir més de 38ºC, quan ja es considera febre, o més de 40ºC, febre d’urgència. Quan la patim cal hidratar-nos i aportar caloríes al nostre cos.

La temperatura corporal canvia al llarg del dia i quan tenim febre, la temperatura tampoc es manté constant i hi ha pics de febre.

Quan tenim febre de vegades tenim fred i això es deu a una espècie de confusió cerebral. Es deu a que l'hipotàlem (regulador) necessita major temperatura. Quan patim calor és degut a que hem prés medicaments per baixar la febre que fan que l'hipotàlem es regule i haja de perdre la calor que havia guanyat.

La febre pot provocar convulsions en xiquets de sis mesos a cinc anys. Si passa cal gitar el xiquet i no intentar evitar els seus moviments ni introduir cap objecte a la seua boca. S’hauria de cronometrar el temps que tarda a recuperar-se per informar el metge.

 




Notícia original:

¿Qué debemos saber sobre la fiebre?

Notícies relacionades:

Los pediatras alertan a los padres de la ‘fiebre-fobia’ de Urgencias

Estas son las tres fiebres surrealistas a las que se enfrenta un médico

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada