dimarts, 20 d’octubre del 2020

Marcats per la por, l'estrès, l'ansietat i la depressió

 


La pandèmia compleix tots els requisits per a estressar-nos a gran escala perquè és una situació traumàtica, global: no hi ha cura a la Covid, hi ha morts, dificultats laborals i personals, canvis en l'organització i les rutines diàries i, socialitzem menys, els èssers humans som socials. Segons la psicòloga, l'estrés crònic mata a través del suïcidi, la violència i atacs al cor.

Hi ha diversos estudis sobre l'impacte del confinament i la Covid en la salut mental, aquests estudis assenyalen que al voltant del 22% senten estrés i ansietat quan es veuen allunyats durant un llarg període de temps de les seues rutines i persones volgudes i es troben més tristes de l'habitual, el que crea depressió.

A part d'incrementar-se els nivells d'estrés i depressió, també s'ha intensificat el consum d'addiccions com el joc en línia poc saludables per a la salut mental perquè crea ansietat. A banda, hem de relacionar-nos a través de la tecnologia, per tant, les activitats socials estan molt limitades i, finalment també han sorgit problemes per a dormir degut a les preocupacions, la por de contagiar-se, les dificultats laborals i econòmiques i poca exposició solar. Aquest confinament ha causat un clar augment de l’estrés, ansietat i depressió.

Notícia 

Notícia relacionada 1

Notícia relacionada 2


 

 

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada