diumenge, 13 de gener del 2013

S'han aconseguit, per primera vegada, imatges del calamar gegant

Discovery Channel i NHK, una televisió japonesa, han mostrat un vídeo d'un calamar gegant a les profunditats de l'oceà. Les imatges de l'animal han sigut capturades a 630 metres de profunditat, prop d'una illa 1000km al sud de Tokio.

Segons indiquen els científics, l'animal media 3 metres, però no tenia els dos tentacles més importants, de manera que es calcula que deuria medir uns 8 metres. Fins ara, aquest ésser havia estat ocult, sent aquesta la primera vegada que es captura un vídeo seu.

Segons la cadena de televisió japonesa NHK, el documental complet serà llançat hui mateix, 13 de gener, al Japó. A Estats Units el llançament serà el 27 de gener. Entre altres escenes, es podrà vore com el calamar gegant s'alimenta d'un altre cefalòpode de menor mida.

Vídeo del calamar:



Notícia original
Notícia relacionada: La pel·lícula del calamar gegant (més informació)
Notícia relacionada: Astúries perd la pista al calamar gegant

1 comentari:

  1. Aquesta noticia m'ha agradat molt, ja que des de fa molt de temps es rumorejava sobre l'existència d'aquest ser, però eren tan sols rumors i llegendes de mariners.
    Ara gràcies els científics i la tecnologia actual que es molt mes avançada s'ha aconseguit per fi obtindre proves sòlides de la seua existència.
    També pense que es una llàstima que Astúries haja perdut el contacte amb aquest calamar perquè no el podran seguir estudiant.

    ResponElimina