dimecres, 9 de gener del 2013

Aconsegueixen recuperar la vista de ratolins cecs

Un grup d'investigadors de la Universitat d'Oxford  ha aconseguit recuperar la visió de ratolins cecs amb la injecció de cèl·lules fotoreceptores en l'ull dels mateixos.

La retinitis pigmentosa provoca la pèrdua lenta de les cèl·lules fotoreceptors de la retina i les persones poden arribar a perdre la vista.
L'equip va utilitzar ratolins sense cap cèl·lula fotoreceptora a la retina (No diferenciaven la llum i de la foscor). 


Els experts van injectar cèl·lules «precursores», capaces de convertir-se en els fonaments d'una retina nova. Dues setmanes després d'aquestes injeccions es va formar una retina a l'ull dels ratolins cecs.
Després, els ratolins van ser sotmesos a proves per veure si distingien la llum de la foscor (veient si les seues pupil·les es contreien en resposta a la llum) i també es van realitzar escàners per veure si el cervell processava la informació visual dels ratolins.

A pesar de les dades descubertes en aquest estudi i altres similars, els experts necessiten demostrar la visió recuperada és bona, ja que els escàners cerebrals i les proves de sensibilitat a la llum no són suficients. «Aquests estudis demostren que és possible trasplantar cèl·lules fotoreceptores en una varietat de ratolins fins i tot amb un nivell sever de degeneració» van finalitzar.

Notícia original

Altres notícies relacionades:



Video:

  • http://www.abc.es/videos-sociedad/20100603/ratones2-557980573001.html

  •    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada