dilluns, 14 de gener del 2013

La gonorrea s'està fent forta

El bacteri "Neisseria Gonorrhoeae" és el causant de la gonorrea, una malaltia de transmissió sexual (MTS, o ETS al castellà). Al llarg de la història de la medicina moderna s'han utilitzat molts medicaments per a combatre-la, però el bacteri ha anat fent-se més resistent i inutilitzant cadascun dels tractaments.

Així va passar amb la penicil·lina o les sulfonamides. I pareix que la cefixima, el tractament actual, està seguint el mateix camí, segons els investigadors del Public Health de Ontario (Toronto). Aquests han realitzat un estudi,  dirigit per la Dra. Vanessa G. Allen, i han trobat que els bacteris estan aconseguint una disminució de la sensibilitat al tractament. Els resultats han sigut publicats al Journal of the American Medical Association (JAMA).

La gonorrea és una malaltia de transmissió sexual comú, que afecta a 2.000 persones cada any a Espanya. Aquesta xifra s'eleva fins a 300.000 pacients anuals als que se'ls detecta la malaltia, encara que es calcula que són 700.000 les persones que la patixen anualment.

Vídeo: Què és la gonorrea?



Notícia original
Notícia relacionada: La gonorrea podria tornar-se incurable
Notícia relacionada: Més infeccions de transmissió sexual en adults majors

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada