dimarts, 22 de gener del 2013

Identificació d'un mecanisme crucial d'atac utilitzat pel bacteri de la Mort Negra

S’ha descobert un dels motius pel qual la Yersinia pestis (bacteri de la pesta) no es reconeguda pel sistema immunològic i, per tant, passa desapercebuda mentre va fent-se forta dins del sistema atacat. Aquest nou descobriment ens diu que els bacteris de la Mort Negra tenen la capacitat d’evitar un mecanisme d’autodestrucció dins del sistema immunològic.

 A la Universitat de Washington en Seattle els doctors LaRock i Cookson han descobert una proteïna en el bacteri de la pesta que s’uneix a la caspasa-1 i la desactiva. Quan actua la Yop M es neutralitza la caspasa-1 i per tant deixa a la cèl•lula incapacitada per a eliminar la Yersinia i activar els sistemes d’alerta.

LaRock i Cookson pensen que poden extraure idees per a vacunes a partir d’aquest mecanisme de la Yersinia que fa que evite la seua destrucció per part de la cèl•lula. A banda, els sistemes de la Y. Pestis per a controlar les inflamacions també han servit d’inspiració als científics per a combatre exitosament altres malalties.

Notícia Original

Notícies relacionades:
- Virus i bacteris, vitals per a un sistema immunològic sa.
- La cepa de la bacteria causante de la Peste Negra está extinta. 

Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada