diumenge, 20 de gener del 2013

El Gran Canó del Colorat és molt més antic del cregut

Durant més de 150 anys, els geòlegs han debatut com i quan es va formar un dels llocs més impressionants del nostre planeta, el Gran Canó del Colorat.

Els resultats d'una nova investigació realitzada per especialistes de l'Institut Tecnològic de Califòrnia diuen que l'enorme canó es molt més antic del que els models convencionals deien.

Kenneth A. Farley i Rebecca Flowers suggereixen que aquest canó es va formar fa més de 70 milions d'anys o mínimament hi existia un canó en aquell mateix lloc.

Les investigacions realitzades pel laboratori de Farley mostren que algunes de les parts orientals del canó tenen aproximadament 55 milions d'anys, aquest equip va utilitzar un nou mètode per a saber l'antiguetat que tenen les roques presents en la secció occidental del canó.


Ara que han definit millor l'existència de la formació del Gran Canó, els geòlegs planegen continuar les investigacions sobre com adquirir la seva forma.

La gènesi del canó té implicacions importants per entendre l'evolució de molts trets geològics d'Amèrica del Nord, incloent la seva tectònica de plaques i la seva topografia.


Notícia original

Notícia relacionada: el Gran Cañón del Colorado es tan antiguo como los dinosaurios
Notícia relacionada: el Cañón del Colorado no se encuentra en Colorado, sino en Arizona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada