dilluns, 14 de gener del 2013

Regenració de la cua dels cullerots

El professor Enrique Amaya i el seu equip de la Fundació Centre de Sanació en la Facultat de Ciències de la Vida de la Universitat de Manchester, han estat experimentar, per a saber perquè els cullerots tenen tanta capacitat regenerativa.

Les granotes entre altres amfibis son de les que mes capacitat regenerativa tenen, molt superior a la dels mamífers com els humans per exemple.

Aquestes investigacions seran utilitzades en un futur per a trobar nous medicaments que ens ajuden a regenerar la pell mes ràpid i a curar les ferides millor.

El grup del professor Amaya van detectar que els gens que s'activen durant la regeneració de la cua eren els anomenats ROS. Per comprovar açò, en un experiment es van utilitzar unes molècules florescents per a detectar H2O2 (peròxid d'hidrogen). Aquestes emetien llum amb la presència de H2O2. Durant l'experiment  van detectar que el nivell de H2O2 augmentava quan li amputaven la cua, i a més es mantenia alt durant la regeneració d'aquesta. En un altre experiment li van eliminar el gen encarregat de produir ROS, i a aquest cullerot ja no li va tornar a créixer la cua.

Sempre s'havia pensat que les ROS eren perjudicials per a les cèl·lules però amb aquest experiment s'ha demostrat que tenen un efecte positiu.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada