dimecres, 23 de gener del 2013

Un antic llac subterràni a Mart


La NASA ha descobert que hi ha un ambient subterrani a Mart. Ho han descobert gracies a la nau Mars Reconnaissance Orbiter.
El descobriment ha tingut lloc al cràter McLaughlin, de 92 km de diàmetre i 2,2 km de profunditat. Gràcies a aquestes característiques s’ha pogut filtrar l’aigua al interior del cràter. A més, en la part inferior del cràter s’han trobat roques planes formades a partir de carbonat i argila.
La NASA ha publicat a Nature Geoscience que el carbonat i l’argila ha estat formada per l’aigua subterrània.
Alguns investigadors han senyalat que el que el cràter haja capturat aigua subterrània significa que haurien pogut existir ambient humits, i per tant, molt important per al sosteniment de la vida.
Però el més sorprenent, és que aquest cràter no tenia fluxos d’aigua, per tant el llac s’abastia de la pròpia aigua subterrània.
El cràter McLaughlin s’encontra en l’extrem inferior d’una pendent, i per tant, seria un bon lloc per a algun tipus de vida antiga.
La nau va ser llançada el 2005, gràcies a aquesta nau, científics de tot el món estan en aquestos moments investigant i analitzant totes les dates proporcionades.


Notícia original

Notícies relacionades:

Notícia 1

Notícia 2

Notícia 3

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada