dilluns, 21 de gener del 2013

Possible causa biològica de l'homosexualitat

Un grup d’investigadors de l'Institut Nacional per a la Síntesi Matemàtica i Biològica (NIMBioS)  , amb seu a la Universitat de Tennessee en Knoxville (Estats Units) creu haver trobat una pista que pot portar a desentranyar el misteri de l'homosexualitat. Els anàlisis han senyalat que l’homosexualitat podria ser hereditària, és a dir, apunten al fet que es naix homosexual, la qual cosa implicaria que hi ha una base genètica en les preferències sexuals de cada individu. No obstant això, no s'ha trobat res que es puga qualificar com un “gen de l'homosexualitat”,  encara que s’ha intentat buscar una connexió genètica.
Aquest estudi, encapçalat pel científic Sergey Gabrilets, ha estat possible gràcies a la epigenètica, que és l’estudi en el canvi de l’expressió dels gens.

Els científics han observat que la transmissió de marques epigenètiques específiques de cada sexe tindre molt a veure amb l'homosexualitat. Les marques epigenètiques constitueixen una capa addicional d'informació adjunta al nostre que dirigeix exactament com els nostres gens són expressats, és a dir, són les encarregades de dir com s’han de portar a terme les instruccions que porten els gens. En general, les marques epigenètiques són produïdes novament en cada generació, però evidències recents demostren que de vegades són transmeses de pares a fills.
Quan aquests epi-marques, que poden haver creat trets avantatjosos per als pares, es passen a la descendència del sexe oposat (és a dir, de pares a filles o mares a fills) de vegades es transmeten marques epigenètiques "sexualment antagòniques" d'una generació a la següent, generant homosexualitat en la descendència de sexe oposat al del progenitor transmissor.

Fins i tot si la seva teoria es demostra vertadera Gavrilets va dir que a banda dels factors epigenètics els factors socials i culturals d’una persona també són de vital importància.

Noticia original

Noticies relacionades:
-L’homosexualitat
-Orientació sexual i homosexualitat
-Què és l’epigenètica? 
-Més informació sobre epigenètica: per a què serveix?

Video:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada