dilluns, 21 de gener del 2013

Augment del nivell del mar

Experts de diverses universitats han advertit avui al Congrés Científic Internacional sobre Canvi Climàtic de Copenhaguen que estudis recents apunten al fet que el nivell del mar podria pujar fins a un metre per al 2100, el doble del que s’estimava en l'últim informe mundial de l'ONU.
El informe ha estat confeccionat per l'equip d'Adam Parris de l'Administració Nacional nord-americana Oceànica i Atmosfèrica (NOAA), Virginia Burkett del servei nord-americà de prospecció geològica (USGS ) i Radley Horton, un científic de la NASA i de la Universitat de Columbia (Nova York). En ell s’estima l'elevació global del nivell mitjà del mar, indica que hi ha més d'un 90% de probabilitats que el nivell global mitjà del mar hagi augmentat no menys de 20 centímetres i no més de 2 metres per a l'any 2100.

El nivell del mar en regions específiques depèn també del moviment vertical de l'escorça terrestre i les seves variacions regionals, així com de la dinàmica de l'oceà, per la qual cosa no és possible fer pronòstics generals molt exactes. No obstant, els valors màxims i mínims de la pujada del nivell del mar determinats en el nou treball ajudaran a les autoritats de cada lloc a decidir les mesures a adoptar davant els efectes de l'ascens del nivell del mar.
Tot açò està provocat perquè tant els glacials com les masses de gel de Groenlàndia i l'Antàrtida s'estan fonent a major ritme de l'esperat, a més del fet de que els oceans continuen escalfant-se i expandint-se. Se sap que el nivell del mar puja almenys uns 3mm per any, per la qual cosa els científics van advertir que si no es redueixen les emissions de gasos hivernacle de forma la crescuda del nivell del mar afectarà, encara en el millor dels casos, al 10% de la població mundial.


Noticia original

Noticies relacionades:
L’efecte hivernacle i els seus efectes
Previsions de futur
Què ens espera?
Més informació sobre la notícia original
Què conseqüències té l'augment?

Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada