dissabte, 26 de gener del 2013

Noves espècies d'orquídies en Cuba


Tetramicra riparia
Des de fa anys, les Illes del Carib han estat tot un laboratori natural i un gran paradís biològic. Actualment, han trobat dues espècies d'orquídies.

S'han trobat a la part Oriental i Occidental de l'illa de Cuba, i els seus noms són Tetramicra riparia i Encyclia narravoi. Primerament, van trobar la Encyclia, amb la característica de tindre la flor molt gran, després, un any més tard, van descobrir la Tetramicra, que tenia la flor molt més xicoteta que l'altra.

Ángel Vale, investigador de la Universitat de Vigo, destacava la capacitat de les flors, per atraure molts tipus de polinitzadors. Com que aquestes plantes no proporcionen cap tipus d'aliment o recompensa als insectes que la visiten, aquestes els atrauen amb els seus colors, formes i olors, de manera que els insectes es reprodueixen amb ella, i així, al mateix temps, la polinitzen. La gran incògnita que tenen els científics és que si els grups de noves orquidies tenen una major diversitat de taxonòmics i genètica que altres espècies amb nèctar. També han estudiat totes les zones on hi abunden.

Encyclia navarroi
Aquestes dues noves espècies es sumen a les quasi 30.000 espècies d'orquídies, que comencen a conéixer les raons de tanta diversitat. Els científics diuen que aquesta investigació intentarà donar una història evolutiva a aquestes plantes, així com els anys que té, o si va evolucionar a partir d'un avantpassat.







Notícia original.

Noticies relacionades:



Vídeo:

1 comentari:

  1. Molt bona noticia!
    D'aquest tipus de noticies es veuen poques i es un plaer poder llegir-ne una que parle del regne vegetal. Soc un gran interesat en aquest tema i sempre es sorprenent que es continuen trobant tans tipus diferents inclus tratan-se d'una sola especie. Per a poder trobar mes informació deixe aquest link:- http://cienciasnaturales5tobasico.bligoo.com/content/view/857950/CLASIFICACION-DEL-REINO-VEGETAL.html#.UQV-KL_a2lk

    ResponElimina