dimecres, 23 de gener del 2013

Llepolies beneficioses


Les llepolies són aquells productes de confiteria tan dessitjats pels més menuts. Però un consum excessiu pot produir obesitat i càries.

Els Investigadors de la Universitat Politècnica de València (UPV) estan treballant en la fabricació de llepolies més saludables, anticàries i que millores la flora intestinal.
La clau està en la substitució dels sucres per dos ingredients naturals com són la isomaltulosa, un sucre, i la oligofructosa, una fibra soluble.
La isomaltulosa dóna energia i dolçor semblant a les de la sacarosa però no produeix càries y a més a més quasi afecta al nivell de la insulina al cos.
La oligofructosa ajuda a millorar el trànsit intestinal amb un sabor dolç que ho dissimula.

Els científics diuen que el seu objectiu era afegir un ingredient que incrementara el valor nutricional incorporant propietas antioxidants i fabricar un producte amb les mateixes sensacions que les llepolies tradicionals però sense inconvenients propis d’aquestes.


Notícia original

Altres fonts d'informació:

Creen llepolies anticàries

Llepolies saludables

Llepolies sense sucre

Vídeo:


3 comentaris:

  1. Aquesta noticia dòna a entendre que ja que les llepolies en gran cantitat son dolentes, estan investigant de fer unes que siguen bones.

    Hem pareix molt bona idea, ja que a tot el mòn li agraden les llepolies pero aquestes a la llarga produeixen moltes enfermetats, com obesitat, caries, etc. I així podrem menjar llepolies sempre sense preocupar-nos de la nostra salud.

    ResponElimina
  2. Que feren endavant aquesta idea seria genial per als aficionats a les llepolies, o per als nens que estan creixent. Sobretot, si els seus ingredients incrementaren el valor nutricional, aportant-nos un gran valor energètic, fibra alimentària, entre altres productes beneficiosos. L'excés del consum d'aquestes, ens porta conseqüències que afecten a la salut, com L'excés de qualsevol tipus d'aliment alt en sucres. Jo considere que la clau està en consumir-ne en moderació.

    ResponElimina
  3. Aquesta notícia m'ha paregut interessant, més per la part de la isomaltulosa. Pensava que si és un component paregut al de les llepolies d'abans no tenia cap trellat canviar-lo, però a poc a poc he anat trobant pàgines webs, algunes de les que has ficat ací, i he arribat a la conclusió de què l'absorció 'aquests sucres a l'intestí és lenta, i aleshores, no hi ha pics de glucosa sanguínia, és a dir, serien beneficioses per a les persones diabètiques, ja que en aquestes un pic de glucosa suposaria l'entrada en un coma hiperglucèmic, posant en perill la seua vida.
    En fi, la notícia m'ha agradat prou, ja que tots sabem que aquests dolços, com quasi tots, no són molt beneficiosos si els consumim excessivament, però, hem comprovat que podem buscar idees per a substituir les parts perjudicials per altres que no ho són tant.

    ResponElimina