diumenge, 20 de gener del 2013

Una vacuna experimental evita l'alzheimer en ratolins



L’equip de Ramón Cacabelos, del grup Euroespes, han creat un fàrmac que evita l’alzheimer. El funcionament d’aquesta vacuna consisteix en l’activació del sistema immunitari que actua en contra d’unes proteïnes que tenen un paper fonamental en les persones que tenen alzheimer, ja que aquestes s’acumulen al cervell i causen la desconnexió neuronal.

Els resultats han sigut satisfactoris i per aquest motiu es vol portar a terme l’assaig als humans. Tanmateix la vacuna només seria aplicable per al 40 o 50% de les persones amb alzheimer, i aquests serien seleccionats per el seu perfil genètic perquè l’aplicació de dita vacuna resulta complicada. Podríem dir que es podrà aplicar dintre d’uns quants anys, ja que s’ha d’aprofundir un poc més en la investigació per a millorar-la.

Noticia original

Noticies relacionades


Video

1 comentari:

  1. seria bo que aquest fàrmac estiguera ja en práctica i causara un efecte positiu sobre les persones que pateixen alzheirmer, ja que ha de ser molt frustant arribar a una edad avançada i perdre part del coneixement sobre les coses.

    ResponElimina