dimarts, 22 de gener del 2013

Possible cura per a la sordesa


Les causes de la sordesa són moltes, com per exemple exposar-se a sons forts, infecions, l'enveliment....
La pèrdua de l'oïda en els humans és irreversible, ja que a diferència d'altres animals, no podem fer cèl·lules auditives si aquestes es danyen.
Segons investigadors  de la Universitat de Harvard (EUA), el tractament per a la sordesa cada vegada està més prop.
Primerament van descobrir un medicament que fabricava noves cèl·lules auditives quan es posaven amb cèl·lules mare de l'oïda. Aquest fàrmac funciona bloquejant la via de senyalització Notch. Quan van aplicar el medicament a l'orella dels ratolins sords van comprovar que generaven noves cèl·lules auditives i que alguns sons eren percebuts per els rosegadors.
Però els investigadors no estan totalment convençuts de l'efecte d'aquest fàrmac ja que no es sap si l'efecte durarà per a sempre o la sordesa tornarà al restaurar-se la ruta Notch.
També cal advertir de que els ratolins van poder sentir sorolls però no es tracta d'una audició normal, sols coses com el tràfic o una porta al tancar-se.
D'altra banda, tampoc se sap si també seria efectiu el tractament amb mamífers que fa temps que han perdut l'oïda ja que no se sap si les neurones específiques degenerades poden tornar al seu normal funcionament.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada