dimecres, 9 de gener del 2013

Per què se'ns arruguen els dits en l'aigua? Una resposta seriosa


Investigadors de la Universitat de Newcastle  han arribat a la conclusió que aquest efecte té a veure amb la nostra pròpia evolució: els dits arrugats milloren la nostra adherència als objectes mullats.

Segons creuen, aquesta capacitat va ser perfecta per als nostres avantpassats dedicats a recol·lectar fruits en una vegetació humida o en rierol i, a més, l'efecte en els dits dels peus també suposaria un avantatge per a poder permetre caminar millor sota la pluja.

En l'estudi (publicat a la revista Biology Letters) es va demanar a un grup de persones que recolliren objectes diferents amb les mans seques o els dits arrugats (amb aigua calenta durant 30 minuts). El resultat va ser que eren més ràpids els que recollien objectes amb les mans mullades que els que tenien els seus dits arrugats.
A pesar de tot, els dits arrugats no suposen cap diferència a l'hora de moure objectes secs, això ens indica que les arrugues en els dits tant de mans com dels peus tenen la funció de millorar el nostre control sobre els objectes sota l'aigua o fins i tot sobre objectes humits en general.


Notícia original

Altres notícies relacionades:



Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada