divendres, 25 de gener del 2013

El petit cervell d'un gegantesc dinosaure



Les restes d’un gegantesc 'Ampelosaurus atacis', una única espècie coneguda d’aquest gènere van ser trobats el 2007 en el jaciment de Lo Hueco (Cuenca). Aquestes restes han permès la reconstrucció d’un cervell de 8cm de llarg en 3D. El treball ha sigut publicat recentment en la revista PLOS ONE.

Fabien Knoll, el investigador del Museu Nacional de Ciències Naturals del CSIC ha dirigit la investigació i com les restes son diferents a les encontrades a França no descarta la possibilitat d’una nova espècie.
L’ampelosaurie es un dinosaure de gran tamany que va aplegar a colonitzar grans extensions del planeta i perteneix al grup dels sauropods. Els primers sauropods apareixeren 160 milions d’anys abans que aquesta espècie, açò explica que a de mes de la seva llarga evolució, el seu cervell no mostra ningun desenvolupament notable. Podria tenir una longitud de 8cm amb respecte als 15m del saurio.

Knoll diu: “el ampelosaurie no estaria adaptat a moure ràpidament ni els ulls, ni el cap, ni el coll” per el diminut tamany de la seua oïda interna.

La investigació ha comptat amb la col•laboració de investigadors de la Universitat de Ohio (EE.UU), la Universitat Autònoma de Madrid i la Universitat Nacional de Educació a Distancia.



Noticia original.
Noticia relacionada 1


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada