diumenge, 27 de gener del 2013

Descobriment del parasit Toxoplasma


El biòleg evolutiu checo Jaroslav  Flegr va afirmar que un paràsit que es diu toxoplasma gondii pot arribar a controlar els cervells.
El toxoplasma sempre a infectat sols als gats, aquest paràsit es famos per la tàctica que te per a botar d´un gat a un altre mitjançant la infecció de les rates. El biòleg va descobrir que el parasit provoca comportaments com reacció lenta i letargia, aquests simptomes tambe apareixen en els sers humans infectats.Malgrat que la toxoplasmosis la solen portae els gats, tambe infecta als essers humans, pero el parasit no causa problemas lleus.
Durant 15 anys va estar experimentant i va descubrir una sèrie de paral.lelismes entre la toxoplasmosis i el comportament huma.
Una persona infecta te mes risc de sofrir un accident de cotxe, ja que el parasit atribuieix a desarrollar esquizofrènia.
Els cientifics del regne unit descobriren que el paràsit te dos gens per a la fabricaciò de la molècula precursora de la dopamina .Després van examinar la sang d´una rata i van encontrar el paràsit viu en el interior de les cèl.lules immunes que estan disenyades per a matar el pàrasit.A partir d´eixe experiment varen descobrir que el toxoplasma estaba utilitzant les cèl.lules del sistema immunològic per a desplaçarse a través del cos i arribar al cervell.

Noticia original

Noticies relacionades:
Noticia 1
Noticia 2

Video:








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada