diumenge, 20 de gener del 2013

Menjar ràpid: desenvolupament d'asma, eccemes i rinitis


Segons els resultats d'un estudi del British Medical Journal el consum del menjar ràpid unes tres vegades a la setmana pot causar malalties com l'asma i els eccemes en xiquets i joves.
Els científics de les universitats de Auckland (Nova Zelanda) i de Nottingham (Regne Unit) van conseguir traure els resultats anteriors analitzant la dieta alimentària de més de 500.000 xiquets de 50 països diferents.
Es va detectar que els xiquets que prenien aquesta classe de menjar tenia un major risc de patir d'asma, eccemes o rinitis. Per contra, menjar molta fruita protegeix al nostre cos d'aquestes malalties.
Els resultats van ser que els adolescents que menjaven menjar ràpid com hamburgueses o "perritos calientes" tenien un 39% més de risc de patir asma greu i els xiquets entre 6 i 7 anys  un 27%  de risc.
D'altra banda, menjar fruita 3 vegades a la setmana redueix el risc d'aquestes malalties entre un 11 i 14%.
El menjar ràpid sol contindre molts àcdis grassos els quals afecten al sistema immunitari de les persones, mentre que la fruita té gran quantitats de comeponents beneficiosos per a  la nostra salut.





3 comentaris:

  1. Aquesta noticia m’ha semblat molt interessant ja que l’altre dia a classe vam veure un documental relacionat amb el menjar ràpid, i crec que aquesta noticia ,al igual que el documental, ens fa plantejar-nos que una dieta saludable i variada ens fa tindre una qualitat de vida que a la llarga ens beneficia.

    ResponElimina
  2. Al igual que la meua companya Natalia, he de dir que podem relacionar aquesta notícia que has fet amb el documental que vam vorer l'altre dia a classe que tractava sobre la mala qualitat de dieta que portaven els americans, ja que tot el que menjaven era "menjar ràpid", ja siga en Mc Donald's o qualsevol altra empresa coneguda mundialment.
    Hem d'adonar-nos-en que menjar aquests productes a la llarga no fa cap mal però menjar-ne tots els dies -o a sovint- pot ser perjudicial per a nosaltres encara que pensem que no ens passa res i dintre d'un temps ens pot afectar greument.
    He trobat un enllaç on explica de que tracta l'asma : http://www.nhlbi.nih.gov/health-spanish/health-topics/temas/asthma/
    Jo, de petita sofria d'aquesta "malaltia" i a hores d'ara ja no en tinc, encara que, no estava relacionada amb el menjar ràpid.

    ResponElimina