dimecres, 23 de gener del 2013

Les fulles dels arbres beuen.


Arbres que utilitzen les seves fulles per absorbir aigua.

Uns científics han descobert que beuen l'aigua dels núvols a través de les seves fulles.  

Les zones de boscos ennuvolats seran menys comuns, ja que els núvols dels quals depenen aquests arbres per a sobreviure estan desapareixent, per culpa del canvi climàtic global. 

L'estudi constitueix també d'un toc d'atenció sobre la vulnerabilitat d'aquest estrany ecosistema, l'existència ara està en perill davant l'avanç de l'escalfament global, aquest fenomen pot provocar la desaparició de poblacions d'animals típics d'aquests boscos, com ara granotes i salamandres. 

En els boscos nuvolosos tropicals de muntanya, les fulles dels arbres estan exposades a núvols que les mantenen humides. Les fulles absorbeixen aquesta aigua dels núvols quan les arrels no poden obtenir suficient aigua del sòl. 

Alguns boscos ennuvolats experimenten una estació seca anual, on la seua font d'aigua no és la pluja, sinó la humitat dels núvols. És quan tendeixen els arbres a absorbir aigua a través de les seves fulles. 

A l'estudi es va constatar que no tots els arbres poden beure la mateixa quantitat d'aigua dels núvols.Els arbres que més beuen  poden ser més vulnerables a la reducció de l'ascens de les temperatures que provoca la coberta nuvolosa



Enllaç: http://noticiasdelaciencia.com/not/6169/arboles_que_usan_sus_hojas_para_absorber_agua/

Video:
____________________________

Altres:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada